Сватбена агенция и сватбен салон Happy day - Плевен
Кошница

Кошницата е празна
 

Последна новина

Хипи-принцеси за сватбения ден
Хипи-принцеси за сватбения ден
Публикувана: 2014-12-01

Безспорно един от най-талантливите дизайнери, когато става въпрос за пищни и красиви рокли, е Зухаир Мурад.

Предложения за реч на кума

   

Поканени сте за кръстник на сватба. Трябва да произнесете реч и това ви притеснява. Ами сега?!
Няма страшно, ще се справите.

12 стъпки за увереност

 • Очаквайте да бъдете нервни и го приемете
Дори и най-опитните оратори стават нервни. Вместо да се опитвате да се отървете от страховете си, по-добре ги превърнете в енергия, която да използвате по време на речта. Повечето от хората на сватбата ще се чувстват по същия начин когато представят своите речи.
 • Подгответе се
Когато знаете точно какво ще кажете и защо искате да го кажете, определено тогава всичко се променя. Ако трябва да изнесете реч без да сте подготвени, със сигурност ще бъдете нервни.
 • Репетирайте пред други
Намерете си публика като семейство или приятели, пред които да практикувате. Колкото по често го правите, толкова по-лесно ще ви бъде след това.
 • Поемете си дълбоко въздух и дишайте спокойно
Малко преди да започнете речта си, поемете си три пъти дълбоко въздух през носа. Когато издишвате, напомняйте си да се отпуснете.
 • Вдъхнете си увереност
Преди да изнесете реч на сватба или където и да е си вдъхнете увереност. Кажете си неща като Аз мога да направя това и Ако направя грешка, това е ОК, защото се случва на всеки.
 • Фокусирайте се върху публиката, не върху себе си
Повечето страхове на сцената са породени от това, че ораторите мислят за себе си в по-голяма степен. Не си задавайте въпроси за това как се представяте докато го правите. Спрете да фокусирате вниманието върху себе си, а го насочете към публиката и към това, което казвате. Ако сте много загрижени за това как звучите, попитайте самата публика. За вярване или не, това се приема много радушно.
 • Опростете това, което планирате да кажете
Повечето начинаещи оратори се опитват да кажат твърде много. След това те се притесняват да не би да остане нещо недоизказано и да си загубят мисълта. Това, което трябва да направите е, да кажете само това, което трябва, а не всичко, което сте мислили.
 • Визуализирайте успеха
Практикувайте техниките на релаксация в дните преди представянето. Легнете или седнете на тихо място. Дишайте бавно. Затворете си очите. Опитайте да си представите ситуацията - какво ще кажете и как хората ще реагират. Представяйте си, че говорите уверено. Избистрете детайлите си в съзнанието, колкото може повече.
 • Свържете се с публиката
Направете публиката свой съюзник. Говорете с някои хора преди представянето ви, така че да познавате поне няколко човека. Докато говорите го погледнете в очите. Това ще ви успокои и ще направи представянето ви по-лесно.
 • Научете се да импровизирате
Повечето хора няма да забележат колко сте нервни. Ако си изгубите мисълта, лесно ще я върнете, ако се научите да импровизирате. Така никой няма да разбере, че сте сбъркали. Докато държите брадичката си изправена, гърдите си изпъчени и изглеждате уверени, никой няма да разбере грешката ви.
 • Учете се от грешките си
Приемете грешките си по време на речта като част от процеса на учене. Това, че може да направите грешка не означава, че не можете да се учите от нея. Като следвате по-горните стъпки, със сигурност ще се справите по-лесно.
 • Проучете всичко добре предварително
Ако не ви достига информация за булката и младоженеца, не се срамувайте да питате. Хората винаги ще са готови да помогнат при съставянето на сватбената реч.Идеи за сватбена реч на кума.Скъпи младоженци!
Само преди час под звуците на Менделсон, Вие с трепет и вълнение изрекохте свещената дума "ДА". Обещахте пред Бог, че ще бъдете заедно в радости и неволи "докато смъртта Ви раздели". Това е Вашият ден! Единствен и неповторим! Изпълнен с най-хубави очаквания и озарен от надеждата за щастлив семеен живот!
Ние, Вашите кумове, от цялото си сърце Ви желаем много, много здраве, обич и щастие! Наслаждавайте се на живота, дарявайте си обич, но не забравяйте, че най-здравата основа на любовта е равенството. Поделяйте грижите и отговорностите си!
Животът е пълен с предизвикателства. На пътя ви ще се изправят трудности, проблеми, ще възникнат конфликти. Не се страхувайте - с вяра и търпимост ще ги преодолеете!
Но най-важното нещо във Вашия съвместен живот надяваме се да бъдат децата Ви, плод на Вашата любов. Обичайте ги безрезервно, бъдете всеотдайни и взискателни родители.
Мили, младоженци! Бъдете живи и здрави! Нека животът Ви се лее като днешното шампанско ! Бъдете винаги пияни от любов!
Наздраве и горчиво!Скъпи младоженци!
Днес е най-хубавият ден в живота Ви! Бъдете живи, здрави и много щастливи!
От днес нататък вие вече сте две сърца, които туптят като едно, две съдби - които се сливат в една!
Бъдете влюбени, но знайте, че страстната любов ще утихне, за да отстъпи място на спокойната обич и привързаност.
Помнете, че по общия път ви очакват трудности и разногласия. Затова бъдете много търпеливи и тактични, уважавайте личното си достойнство!
Бъдете мъдри и отговорни!
Подарете си семейство създадено с Любов и Обич!
Наздраве за вашата любов! Наздраве и за следващите 100 години щастие!
 
 
Скъпи младоженци!
Днес, вие - две влюбени птици свихте гнездо с надеждата да споделите живота си.
В такъв незабравим момент, когато се поставя ново начало, ние Вашите кумове ви пожелаваме:
Пазете огънчето на любовта, защото то ще ви топли и вдъхновява през дългия полет на годините.
Бъдете силното рамо и нежното крило за другия в дни на болка и изпитания!
Заедно сътворете най-великото чудо - детския смях и изживейте най-човешкото щастие - пълното с обич семейство!
Бъдете мъдри и търпеливи, великодушни и щедри, защото общият дом се гради бавно и трудно. Всяка частица от него изграждайте с много любов и благодарност!
Наздраве! И бъдете честити!

Източник на статията: svatbata.bg


© 2007 - 2018
Всички права са запазени ЕТ Красимир Дончев 2000


www.happy-daybg.comУсловия за ползване Бисквитки Доставка Плащане
Политика за защита на личните данни
Vizia Design Studio