Сватбена агенция и сватбен салон Happy day - Плевен
Кошница

Кошницата е празна
 

Последна новина

Хипи-принцеси за сватбения ден
Хипи-принцеси за сватбения ден
Публикувана: 2014-12-01

Безспорно един от най-талантливите дизайнери, когато става въпрос за пищни и красиви рокли, е Зухаир Мурад.

Съвети при избор на сватбена рокля

   

При първата си обиколка по магазините, опитайте се да се ограничите до 3-4 различни булчински салона, тъй като лесно може да забравите коя рокля къде сте я пробвали. Вземете със себе си тефтерче да си записвате бележки относно роклите, които харесвате и начина по който се отнасят с вас във всеки магазин. Отнасят ли се с вас продавачите с уважение или се държат високомерно? Ако може да говорите като експерт относно сватбените рокли - силуети и стилове, то продавачът ще знае, че си има работа с информиран купувач.

Когато отидете в сватбения магазин, продавачът ще бъде този, който ще ви помага. Добрият продавач е този, който ще ви попита какъв тип сватба ще имате, как искате да изглеждате на вашия сватбен ден и какъв тип рокля искате. Той ще вземе вашите мерки и ще реши за себе си какъв тип рокли ще ви стоят добре, в зависимост от типа на вашето тяло. След това ще ви донесе рокли, които да пробвате (повечето магазини не позволяват да се преглеждат окачените на закачалки рокли, определя се една пробна и там се носят роклите). Продавачът също така ще ви помогне при обличането. Оставете го да го направи. Често роклите са тежки и деликатни, а именно той е човекът, който знае как най-лесно да я облечете и съблечете.

Занесете няколко снимки на рокли, които са ви харесали и ги обсъдете. Може да се случи така, че роклята, която сте харесала от снимката, да не е подходяща.
Използвайте това, че продавачът е експерт. Той работи с булки всеки ден. Ако има някой, който да разбира от рокли, това е именно той. Не се опитвайте да отхвърлите нищо от това, което той ще ви донесе първоначално. Много булки на сватбения си ден са облечени точно в сватбера рокля, за които са били убеждавани дълго време да ги пробват. Ако смятате, че предложенията са добри, приемайте ги. Ако някой обаче се опитва да ви убеждава твърдо в нещо, или ви кара да се чувствате несигурни във вашите решения, запомнете едно: добрият продавач никога няма да ви притиска да си купите нещо, за което не сте сигурни.
Хубаво е да пробвате повече сватбени рокли (поне 5-6). Така ще сте сигурни в избора си.

Когато пазарувате за първи път, най-вероятно ще искате да вземете със себе си поне още един чифт очи - майка ви, сестра ви, шаферка, или близка приятелка. Опитайте се да вземете със себе си не повече от двама души наведнъж, иначе ще се чувствате объркани.

Когато пробвате различни сватбени рокли, вие ще искате да знаете как бихте изглеждали като цяло. Това означава да вземете със себе си някои аксесоари. Повечето магазини със сигурност ще ви предложат обувки, с които да пробвате роклята, но най-добре е да вземете своите. Ето един кратък списък: сутиен без презрамки или бюстие, чорапогащник и чифт обувки, с толкова висок ток, колкото смятате да носите на сватбата. Обърнете внимание на това, как бельото ви ще се съчетае с роклята, например, ако имате намерение да носите бюстие или чорапи с жартиери, то определено трябва да бъдат скрити под роклята.

Към аксесоарите вземете и едно шише минерална вода и мокри кърпички, тъй като ще имате нужда при пробването на рокля през целия ден в малката съблекалня. Имайте предвид, че в повечето магазини фотоапаратите са забранени, така че трябва добре да запомните роклите, които сте си харесали.

Бъдете готови да капарирате сватбената рокля, която харесате. Обикновено ще са ви нужни около 50% от цената й.

Какво да попитате

Ето някои основни въпроси, които да зададете:
  • Какъв размер сватбени рокли са на разположение за пробване?
  • Имат ли рокли в ценовия диапазон, който вас ви устройва?
  • Могат ли да ви дадат обувки, докато пробвате?
  • Ако харесате рокля, която я няма в момента в магазина, ще могат ли да ви доставят мостра да пробвате? И ако е така, задължени ли сте да купите роклята?
  • Колко време отнема роклята да бъде доставена, след като бъде поръчана?
  • Може ли поръчката да бъде изпълнена в по-кратки срокове, ако се наложи?
  • Може ли да ви покажат мостра на плата от роклята, която мислите да поръчате (тъй като мострите избеляват с времето)?
  • Предлагат ли аксесоари за коса?
  • Ще ви направят ли отстъпка, ако и шаферките си вземат роклите от същия магазин?
  • Ще ви издадат ли бележка с крайната цена на роклята, когато я поръчвате?

Булчинската рокля


Kъса, дълга или и двете?
Признайте си! Винаги, когато се говори за булчински рокли си ги представяте бели, с разкроени, дълги поли. Това някак естествено се връзва с представата за булката като принцеса с романтично и невинно излъчване. Приказният елемент и късите рокли ви се струват несъвместими.
Какво се случва обаче, когато вие самата трябва да избирате булчинска рокля? Разглеждате хиляди модели. Списания за булки има под леглото, на нощното ви шкафче, в кухнята, в банята… и в някои от тях сте видяла страхотни модели къси булчински рокли. Изборът е труден, разбираме ви.
Дългата бяла булчинска рокля е дреха, която ще облечете един единствен път в живота си. Всички останали поли и рокли можете да носите, когато си пожелаете. Затова повечето дами се спират на нея. Просто тя допълнително подчертава уникалността на момента. Спрете ли се на къса рокля, много е вероятно роднините и бъдещият ви съпруг да започнат да ви разубеждават и то с доводи от този тип. Ако сте сантиментална и държите на формата и традициите, изберете си подходящ модел дълга булчинска рокля и приключете въпроса.
Може би сте нисичка, с крехка, нежна фигура? Пробвайте и една къса булчинска рокля, докато сте в сватбения салон. Току виж се оказало, че тя ви стои много по-добре от всички останали. Това, че показвате хубавите си крака не значи, че не можете да изглеждате приказно, романтично, нахакано, фатално или както си пожелаете. Всичко е въпрос на модел рокля, добре подбрани аксесоари, грим и прическа.
Късата рокля е удобна. След ритуалите ви очакват танци, игри и забавления. Дългата рокля ще ограничава движенията ви, ще се притеснявате да не я настъпите. Късата, ще ви позволи да се развихрите и да не се притеснявате, че подгъвът й може да се разшие.
Колебаете се. Примамливо е да сте принцеса на сватбения си ден. Още по-примамливо е да можете да се веселите колкото си пожелаете и да ви е удобно, леко и свободно. Тогава комбинирайте късата и дългата рокля. Не, не ви съветваме да давате пари за две различни булчински рокли. Това е доста голям разход, който спокойно можете да си спестите. Предлагаме ви да потърсите модел 2 в 1. Попитайте в сватбените салони, които посетите или обсъдете варианта с шивачката си. Идеята е за коорсет или бюстие да бъдат прикрепени две поли – къса и дълга. По време на сватбената церемония ще сте с дългата. В ресторанта, ще я свалите и ще останете с късата. Има и модели с по-къса предна част и много дълга задна част, която също може да се сваля. Решите ли, със сигурност ще намерите подходящ за вас вариант.
Така ще бъдете романтична, практична и различна булка. А това само по себе си вече е приказно, нали?


© 2007 - 2018
Всички права са запазени ЕТ Красимир Дончев 2000


www.happy-daybg.comУсловия за ползване Бисквитки Доставка Плащане
Политика за защита на личните данни
Vizia Design Studio